Tillräckligt klarMålningen blev två strykningar i tät följd. Sedan våtslip och en sista målning. Här är det riggat för slipning.

Det är mycket skavanker i för och akter. Skarven mellan skrov och däck syns bra den med. Men det bryr jag mig inte om nu. Allt det där går att fixa med lite mera slipning och eventuellt någon spackelklick. Det får ske senare om Tippe blir bra att paddla.

Slutmontering härnäst. Lucksargerna limmas fast med sika så det blir tätt.

Montering av gummicoord och bärhandtag/paddelögla blev det också.

Stävarna är rätt spetsiga så jag bör nog sätta dit något skydd. Jag kapade bort den yttersta delen i för och akter så färdig längd blev 525 cm.

En enkel sits har det blivit. En bit yogamatta limmad på en cellplastbit blir låg, lätt och funktionsduglig. Cellplasten är en bit XPS-plast som jag format. Sitsen sätter jag fast med självhäftande kardborre till att börja med. Då kan jag flytta den om så behövs för balansen längs kajaken.

Nu måste det torka en stund till innan det blir provpaddling. Jag tog fram vågen, Tippe väger 15,6 kg vilket är mindre än förväntat.

Nöjd med det visuella, dags att provpaddla!

Provpaddling gjordes tillsammans med en kajakbyggarkompis som var på besök. Det blev en kortare tur.

Tippe gör skäl för namnet, på hemväg tappade jag lite fokus och gick runt. Denna gång fick det bli att klättra i igen med kamraträddning. Annars fungerade den över förväntan i vattnet. Rank ja, men den går mjukt i sjön och uppför sig. Svänger för lätt, svårt att hålla kurs när vind och vågor kommer snett akterifrån. Jag ska prova att sätta dit en liten fast skädda så får vi se. Den blir som knä, det har jag sett på en del andra kajaker.

Rollträning nästa, går faktist att öva in kroppskontroll, svep och upprullning på en gräsmatta. Det fick jag lära mig ikväll av min kajakbyggarkompis.

Så, med lite justeringar och rollträning kommer det bli bra!