Snart sista epoxiblandningenI veckan ordnade jag lite mer glasfiberband så förstärkningar insida kunde göras klart. Sedan fick däcket sitt tredje epoxilager. Skarven mellan däck och skrov penslades också. Sedan vände jag på kajaken. Torkade av skrovet noga, slipade skrov och skarv, excenterslip och handkloss med 120-papper fick det bli. Här har skrovet precis fått sin tredje och sista epoxistrykning.

Det har varit varmt ute, 18-19 härliga plusgrader tre eftermiddagar i rad, och därmed varmt i garaget. Så alla epoximoment har härdat såpass bra att jag kunnat jobba kväll efter kväll.

Idag blev det vändning igen för avslipning av däck och skarv. Därefter håltagning för skäddareglaget. Jag vill ha det på vänster sida ganska långt bak. Framkant reglage i linje med framkant sits blev det. Det har funkat bra på mina andra kajaker.

Sedan dags för märkskylt. Lite datorjobb och papperspyssel. Det funkar riktigt bra att kantlimma fast en bit japanpapper på ett A4 och köra det genom laserskrivaren. Här provar jag placeringen:

Ingen tvekan om vems kajak det är! Kvällens epoxijobb blev att limma märkskylten och stryka skarven in och utvändigt. Skylt:

Skarv:

Träkanterna i hålet för skäddareglaget fick också ett lager epoxi. Sedan var det bra för idag.

Nu ska det inte blandas särskilt mycket mer epoxi. Skarven och skylten ska få ett lager till sedan är det nog bra. Epoxidunkarna är inte tomma ännu så det finns lite över till något annat, en paddel i kolfiber kanske?