SlutspurtTippe har blivit ihoplimad. Tänkte paddla Tippe i slutet av nästa vecka så det är hög tid att växla upp och göra en slutspurt!

Först utsidan, där är det en massa slipjobb att göra. Det är lucknedsänkningen, utsida sarg, däck, skrov samt kanten mellan däck och skrov som nu fixas till. Mycket handslip med grovt sandpapper, slipbräda på fördäck och skrov, samt maskin när handkraften tröt.

Sedan behövde jag fixa till stävarna. Ändträ tittade ju fram från ribborna. Hustrun letade fram två runda träknappar ur gömmorna. De hade en bra välvd yta. Limmade fast dem och formade om. Det blev bra.

Därefter dags för alla förstärkningsremsor så skrov och däck sitter ihop bra. Jag tänkte göra en insida och motstående utsida per gång men det blev inte så. Det var varmt så epoxin härdade alltför fort, hade svårt att hinna innan det blev mest kletigt.

Det blev en utsidesskarv gjord i alla fall och ifyllt med förtjockad epoxi runt skotten. Sedan tröttnade jag för dagen.

Ny morgon, svalare, jag fick gjort den andra utsidesskarven. Däck och sarg fick också ett lager epoxi. På kvällen vände jag kajaken och la sista epoxilagret på skrovet.

Det ser lite udda ut när det andra epoxilagret är vitpigmenterat. Man ser hur det runnit och att ytan ser knottrig ut även fast den är slät.

Kvar utsida är att skrapa skarvarna släta. Troligtvis behöver de en epoxistrykning till. Hålkanterna till beslagen ska skäras rena och få ett skyddande epoxilager. Insida har jag alla förstärkningsremsor kvar.