SlutmonteringNu pågår slutmontering. Men innan jag kunde börja med den så fick det bli en lackning till. Sista strykningen på däcket blev inte bra. Flygfä i lacken, men också flera missar. Faktiskt den sämsta strykningen av dem alla. Det dög inte så slipning och lackning av däcket blev det. Mycket bättre nu, och inga flygfän.

Jag började monteringen med det som syns mest. Måtta och trä i reflexlinorna och gummicorden. Linorna ska senare sträckas och surras ihop med taglingsgarn.

Sedan var det lucksargernas tur. Dessa limmar jag fast med sikaflex och som extra säkerhet några skruv. Skruven är M4x12mm med låsmutter på undersidan.

När den svarta sikan var framme tätade jag runt sitsen. Här är framkant sits:

Sedan tog jag vit sikaflex för att täta uppsida främre skott och nederkant baksida sits. Det fick sedan härda.

Ikväll monterade jag skäddan och limmade fast alla klammer. Skäddavajern måste ligga så rak som möjligt så det inte blir trögt att justera skäddan. Denna gång klammrade jag upp den i däcket en bit, jag lät vajern vara i då. Innan jag slutligen tryckte i vajern fick den en minimal strykning av marint axelfett.

Sist ikväll krängde jag på gummiluckorna. De är riktigt svåra att få på de första gångerna. De töjer sig lite allt eftersom, särskilt efter en solig dag då luckorna blivit riktigt varma.

Vågen kom fram. Med allt på plats väger kajaken 18,3 kg. Fortsättning blir senare i veckan.