SlitskyddNästa moment, att lägga ett slitskydd över däckskanten och ner i luckskålarna är nu gjort. Själva styrkan kommer sedan av armering från insidan.

Jag började med att klippa till två tillräckligt stora rektangulära bitar väv. De ska gå upp 2-3 cm på däcket.

När bitarna var gjorda så var det dags för det kladdiga. Med 60 g epoxi blandat tog jag mig an den aktra skålen först. Gummiskrapa går inte att använda här, den drar bara runt väven. Här är det pensel och fingrar som gäller. Så på med handskarna, pensla på ett lager epoxi på skål och 3 cm ut på däck. Sedan ut med väven, först lägga fast den och sedan klippa kanterna. Man måste klippa ut hålet i mitten också, annars går det inte att få till det hela. Därefter, med pensel och fingrar, se till att väven är genomvätt och ligger bra utan luftbubblor. Det tar en stund innan man får bort fler bubblor än man drar fram. Men till slut hamnade väven rätt och då blev det så här:

Och så här:

Lite senare ikväll innan epoxin härdat särskilt ska jag se om det visat sig några luftbubblor. Med lite tur går det då att trycka bort dem med ett nålstick mitt i bubblan.

Nästa moment blir att gjuta och sätta fast sittbrunnssargen innan jag vänder på däcket och fortsätter med att armera fast skålarna.