SittbrunnsdummyNu har jag funderat färdigt. Det blev en variant med en sittbrunnsdummy som hjälp för att få ribborna på plats. Jag fällde ner dummyn i spantmallarna så den hamnade i rätt höjd i framkant. I bakkant kom den lite under men det gör inget. Det kan till och med vara en fördel att kunna lägga upp ribborna från akterdäck en bit.
När dummyn var inmätt och fastsatt tog jag loss den igen och sågade bort 15 mm runt om. På så sätt behöver jag inte passa ribborna noga men har ändå en referens för ribborna. Jag kan också häfta och skruva närmast dummyn om det behövs utan att lämna spår när allt är klart. Ringen som sågades bort sparar jag som hjälp när jag ska rita ut sittbrunnskanten för rensågning. Här ligger ringen runt dummyn:

När det var klart med förberedelserna för sittbrunnen kunde jag inte låta bli att plocka fram korslasern. Ville försäkra mig om att allt är rakt, och det ser lite fräckt ut.

Rakt var det. Nu är allt klart för däcksbygge men det blir en liten paus först. Veckan före jul finns en hel del annat viktigt att göra.