Sarg och luckskålarSargen har fixats till. Flänsen har tagits ner i storlek några mm. Sedan var det dags att limma fast den. Jag limmar med förtjockad epoxi. Denna gång använder jag inte slipdamm utan det blir filler istället. Tycker det blir bättre limkonsistens då.

Med en liten träspatel portioneras epoxilimmet ut och sedan stryker jag ut det med fingret. För att få rätt höjd använder jag några cellplastbitar från formen.

Är noga med att inte trycka in formbitarna för långt, vill inte att de kommer in till limmet. Jag ser till att allt stannar på plats med tejp allt eftersom.

Dagen efter satt sargen fast. Jag gjorde en första slipning på de synliga ytorna. I bilden nedan syns olika runda mönster på flänsen. Där har slipningen inte tagit. Troligen har jag tryckt olika hårt när jag laminerade och därför gjort lite gropar i formen. Kan inte slipa helt slätt nu. Måste fylla på med ett lager epoxi annars kommer jag ner i kolfibern. Det gör jag när jag lägger epoxilager nr 2 utsida däck.

Sedan valde jag att fortsätta med undersida däck. Luckskålar och sarg ska armeras fast med dubbla lager glas. Lite putsning behövs innan det kan ske. Så här ser en luckskål ut underifrån:

Det hade runnit lite vid limningen så det blev att slipa och skrapa bort lite vasst först.

Det var lite glipor mellan sarg och däck också. Det var svårt att få ner epoxilimmet hela vägen så det blir till att bättra på lite.

Jag slipade bort rinnet runt båda luckskålarna och gjorde därefter iordning lite epoxilim. Skarven mellan däck och luckskål fylldes i.

Likaså glipan runt lucksargen.

När det härdat ska sargen tas ned till däcket och rundas lite. Nu var det praktiskt att ha kanten kvar så limmet hamnade på rätt plats.