OmJag heter Jan Sörfeldt. Jag bor i Göteborg. Jag tycker det är roligt att bygga användbara saker, mestadels i trä. Till huset och verkstaden har det blivit en del byggt genom åren.

Vintern 17/18 byggde jag kajaker för första gången. Det blev två stycken. En Smart för att lära mig momenten. Därefter en Frej för att kunna utveckla byggandet och paddlandet (eller för att ha något att paddla själv då min fru paxade Smarten i ett tidigt skede).

Sommaren 2018 kom, den varmaste någonsin, och det har paddlats många halvdagsturer både i sjö och hav. Båda kajakerna fungerar förträffligt, men i havet på västkusten är Frej på alla sätt bättre än Smart.

Så det byggdes igen. Det är lätt att fastna i kajakbyggeri har jag märkt. Det blir något vackert av en bunt sladdriga ribbor. Min fru har fått en Freja. På denna blogg (bygg-logg) finns bygget dokumenterat. Freja blev klar i maj 2019.

Därefter blev det ett expressbygge också. På mindre än två månader byggdes Tippe, en egen konstruktion. Den blev sådär, bra att rolla med men inte lika rolig att paddla som Frejen.

Därför blev det en Black Pearl också, och det var klokt.

Mycket inspiration och ritningar kommer från Björn Thomasson. Och naturligtvis från alla andra byggare som delar med sig sina bilder och erfarenheter. Stort tack alla entusiaster!