Nästa bygge – en Black PearlEfter sommarens paddling med Tippe kan jag konstatera att den inte blev en fullträff. Tippe blev för rank för mig. Den har liten initialstabilitet och är inte så rolig att paddla, men rolla kan den! På något sätt ändå har jag kommit att tycka om Tippe. Kanske för att det är med den jag lärt mig rolla.

Jag har vid två tillfällen provpaddlat en Black Pearl i storlek medium från Petruskajak. Den tycker jag om. Som jämförelse är Tippe  nervösare än Black Pearl.

Därför är det bestämt och beställt. Proffs ska rita, jag ska hålla mig till att bygga. Ritningen på en Black Pearl i strip kom med posten häromdagen. Byggstart blir om någon månad.

Jag tänker mig en enfärgad, målad kajak. Kanske en vit, dvs en TippeX. Det ska bli justerbar skädda, fast fotstöd och akterskott ihop med sitsen. RWO-luckor efter tidigare lärdom. Det kommer bli en utmaning att få plats att bygga. Den blir lika lång som garaget och i vinter vill jag inte bygga med porten öppen som jag gjorde med Tippe. Vi får se vad och hur det blir under byggets gång.