MålningInnan målning måste skarven mellan däck och skrov bli klar och hela utsidan slipas. Jag hade missbedömt mängden slipjobb! Men nu är det gjort. Här är det klart för sista epoxistrykningen på skarven.

När jag var igång med epoxi så tog jag först hand om några remsor insides. Det är ett elände att få dit dem, särskilt till det främre skottet.

Jag tar några remsor i taget. Nu ligger det glasfiberremsor runt om främre skottet, ena sidan i sittbrunn och mot aktra skottet. Därefter pensling på skarv utsida, beslagshål och sarg.

Sedan efter härdning skrapa rent skarven och slipa allt med excenterslipen, korn 180 fick det bli.

Målning får ske i garaget. Det är förtvivlat mycket björkfrö ute nu. Dvs städdags. Städade inte så noga. Får se hur det blir. Efter städningen la jag en glasfiberremsa i sittbrunnen först.

Upphängning och avtorkning för målning sedan. Jag hänger upp så jag kan luta kajaken, det blir lättare att komma åt och se under då för jag målar hela i ett svep. Denna gång med en enkomponentfärg, kulör Snow White blev det. Färgen luktar inte lika illa som den tvåkomponentslack jag hade till Frej. Men jag stoppade i ett kolfilter i andningsmasken och täta glasögon på, skyddsgrejer är bra!

Färgen täckte rätt bra, här är det efter en strykning:

Den blanka ytan avslöjar minsta defekt. Jag kommer lacka en gång till så fort det går. Därefter lite längre tork och en våtslipning innan sista lagret.