LinbeslagLinbeslag nästa. De är ganska enkla att göra, men det är trassligt och kladdigt. I helgen som gick borrade jag alla hål. Nu gör jag beslagen. Det blir totalt 16 beslag. Jag gör 8 i taget för jag saknar lite styv lina att stoppa i slangen. Formen för ett beslag ser ut så här:

Första momentet var att klippa alla små glasfiberlappar. I varje ögla stoppades 7 st bitar a 5×7 cm. Sedan drog jag åt slangen lite. Alla dessa klippte jag av spillbitar trådrakt. Ovanpå läggs 4 bitar, klippta diagonalt för att slippa lite trassel. Dessa bitar är ca 6×8 cm. Här är det förberett men inte ihoptryckt:

Sedan åkte handskarna på och kladdet började.

Jag tog ett beslag i taget. Duttade på ett par rejäla pölar epoxi på var sida beslaget, snålade inte. Sedan massera in ordenligt, man kan rucka hela härvan lite i sidled så det säkert är epoxi i all glasfiber under. Sedan massera och trycka in mycket av massan i hålet. Släta ut längs sidorna. Nu har man trådar överallt, men lugn… Tar en ny lapp och lägger över allt. Med lite vana har jag nu också gömt alla vilsna trådar.

Det är så mycket epoxi så både första och andra lagret väter igenom med lite masserande. Till lager 3 och 4 får man pensla extra. Slutligen, se till att allt ligger slätt och lagom sträckt.

När de 8 beslagen var gjorda så ser beslagen ut så här:

Det visade sig att det gick åt ca 10 g epoxi per beslag. Som vanligt, nu får det härda och imorgon ska jag göra resterande beslag.