Insida fortsättningDe små springorna som var kvar mellan innerstävar och skrov har fyllts med träkilar och epoxi blandad med sågspån så det fyller bra. Här gick det säkert åt 30 g epoxi.

Jag upptäckte att skrovet ville dra ihop sig någon centimeter. Så när det var dags för grundstrykning insida gjorde jag några distanspinnar som håller ut skrovet. Jag tänker att om skrovet har rätt form vid grundstrykning och laminering kommer det bara bli bra sedan. Till denna grundstrykning gick det åt 90 g epoxi. Lite mer än till utsidan. Men det är svårare att dra epoxin riktigt tunt på insidan, och det var några fler springor att fylla.

Därefter var det lite syslöjd igen. Att klippa glasfiber är pyssligt. Jag har provat flera olika saxar men inte hittat någon i lådorna som är riktigt bra.

På förra bygget la jag en längre bit glasfiber på den bit kajaken är relativt bred. Det funkade bra så jag gör likadant på denna. På så sätt slipper jag i alla fall en skarv. I för och akter blir det en meterlång bit och sedan småbitar det allra sista. Jag lägger de stora bitarna på plats och viker undan i för och akter. På så sätt är allt redo när epoxin ska på.

Sedan var det dags för laminering. Insidan är svårare än utsidan. Det är alltför lätt att trycka lite väl hårt med gummiskrapan så man drar i väven och får en luftbubbla med expressfart. Denna gång kom jag ihåg att räkna fram, och markera, var sittbrunnen hamnar och sitsen ska sluta. Detta så förstärkningen i sittbrunnen hamnar rätt, framför och inte under sitsen. Om man tittar noga syns förstärkningen i bilden.

Insida för och akter blev bra. Behövde ingen förtjockad epoxi alls. Ja la väv fram till stävarna, en bit längs stäven (klippt på diagonalen redan första gången) och en bit på varje sida så alla skarvar överlappar. Här är fören:

När allt var klart satte jag i några distanspinnar så det härdar i rätt storlek. Epoxiåtgång för detta moment blev 4x140g plus 50 g till stävarna. Jag fick kassera en mindre mängd för jag planerade lite dåligt och behövde ta en paus.