Inför ihoplimningDet är några detaljer kvar innan ihoplimning. Det platta akterdäcket måste förstärkas. Jag gjorde två triangelformade balkar, främre av två lager kol och ett glas, bakre av två lager kol. Ett skyddande lager tejp under så de går att ta bort. Förberett:

Borttagna medans fortfarande mjuka och klistriga, tillklippta – det var inte så lätt, och sedan fastlimmade.

Undersida däck fick sin andra och sista epoxistrykning. Träet i luckskålen fick en vacker färg när epoxin kom på, synd att den snart inte kommer synas något mer.

Beslagen blev blanka bulor.

Bara skotten kvar. Lamineringen av akterskottet är klart. Det främre skottet, tillika fotstöd fick jag göra om. Glasfibern fastnade inte så nu grundade jag XPS-plasten först och la sedan på glasfibern när det var superklistrigt.

Det fastnade bra med grundning först. Sågade ut skotten, bra med en digital ritning så det går att ta ut tvärsnittsritning var man behagar.

Inpassning av skott i skrov, provsittning och justering, sedan några limkluttar på ovankant och snabbt på med däcket. Efter en liten stund gick det att lyfta upp däck med medföljande skott. Lite förtjockad epoxi för att fylla ut mot däck och så enkla remsor på akterskottet och dubbla på främre.

Det främre skottet kommer vara fotstöd så det är därför det får dubbla remsor.

Kvar innan ihoplimning är att snygga till skottlamineringen när det härdat och provpassa skrov och däck. Jag har gjort en grov passning av kanterna men lite mer justering behövs säkert.En reaktion på ”Inför ihoplimning

  1. Mycket inspirerande, får lust att slabba ihop ett eget flytetyg efter att plöjt genom din blog.

Kommentarer inaktiverade.