Främre luckskålNär främre luckskålen härdat några dagar bröt jag loss den från pluggen. Skålen hade fastnat i pluggen så jag fick skära sönder cellplasten för att sprätta loss undersidan. Men sedan lossnade det bra. Här håller jag på och dra bort peelplyn.

Trots att peelplyn låg underst och blivit helt dränkt i epoxi gick det utan svårighet att dra loss den. Det blev en fantastiskt bra yta. Inte ens ett märke kvar efter några tejpskarvar. Synd att det inte kommer bli mycket kvar av skålen på kajaken.

Sedan var det håltagning i skrovet. Täckte ytan med maskeringstejp så det finns något att rita på. Sticksåg först och sedan raspa, rita, raspa, rita osv till hålet var rätt. Jag använde några träklossar och en pinne att syfta med så skålen hamnar rätt.

Sedan limning med förtjockad epoxi. För att botten i skålen skulle limmas i ett plan och inte skeva tog jag inte upp luckhålet förrän efter limningen. Här sågas överflödet bort:

Att ta upp luckhålet efter limning innebär att man inte kommer åt undersida vid limning. Dvs det blir plastdroppar att ta bort efteråt. Med lucksarg på plats blev det så här:

Undersida renrensad från plastdroppar och med ett förstärkningslager, jag la också lite förtjockad epoxi i skarven mellan skål och däck: