FärdiglackatNu har det lackats. Jag strök lager tre och lager fyra med slipning med våtslip, korn 320, mellan varje lager.

En burk lack räckte till drygt fyra strykningar så för sista femte lagret fick en till burk införskaffas. Slipning inför sista lagret även det med våtslip korn 320.

Det var lite svårt att stryka helt jämnt på undersidan med penseln upp när kajaken var upphängd. Så nu till sista strykningen blev det halva i taget så det var lättare att lägga lacken jämt. Jag började med skrovet:

Alla mina kajaker ligger nu upp och ner då jag bättrat på de andra. Min Frej ligger till höger och det är Smart som ligger längs väggen. De hade några repor som fick ett nytt skyddande lager lack. Man kan se att de har mörknat något i träet jämfört med den nya, men faktiskt inte särskilt mycket.

När skrovet härdat var det däckets tur:

Naturligtvis kom ett flygfä in och gjorde en dödsdans på däcket. Och jag kunde inte låta bli att peta bort det med penseln i det nyligen lackade. Dumt, jag får se hur det ser ut när det härdat.

När det härdat några dagar fortsätter jag med slutmonteringen.2 reaktioner på ”Färdiglackat

  1. Vad snyggt det blir! Haha, på första bilden ser det ut som att öppningen för skäddan är minst en halvmeter lång 🙂
    Håller tummarna att dödsdansen går att åtgärda.

    1. Ja visst är det underbart att fota kajaker med enkel kamera! Det blev omlackning av däcket. Förutom insekten hade jag missat lite för mycket.

Kommentarer inaktiverade.