EfterjusteringarTippe var krävande att hantera så fort det blev lite vind snett från sidan. Första justeringen blev en fast skädda. Experimenterade med ett knä först men till slut blev det så här:

Det blev väldigt mycket bättre och fortfarande svänger Tippe mycket lätt. Ska prova så ett tag.

Sedan blev det en bättre sittkomfort med ett anpassat svankstöd samt vaddering insida däck för knä/lår. Rent lyxigt faktiskt. Den blå yogamattan som jag tagit bitar ifrån är precis lagom mjuk. Tiden får utvisa hur hållbar den är.

Det sitter fast med kardborre så det enkelt kan plockas bort, torka eller justeras.

Längdjustering för fotstöd har också ordnats. Jag gjorde några cellplastskivor i olika tjocklek så det går att prova sig fram. Skivorna är bara att trycka i framför skottet, sitter bra med friktionen mot skrovsidan. En stropp att dra i för att få ut skivan. Baksidan runt hålet är förstärkt med en liten träplatta.

Nästa fix är luckorna. Ett löst handtag för att öppna och stänga, med lite salt kan det kärva.

Tyvärr läcker luckorna i gängorna. Vet inte riktigt hur jag ska göra där. När man drar luckan kommer den inte dikt mot O-ringen överallt. Det måste skilja någon tiondels mm. Tjockare mjukare O-ring, eller ommontering av lucksarg lär det bli. Ska höra mig för först.En reaktion på ”Efterjusteringar

  1. Dina sitskonstruktioner ger mig idéer inför nästa bygge. Tack!

Kommentarer inaktiverade.