Bygga däckDet fungerade bra att limma ribborna till skrovet med vitlim så jag gör däcket på samma sätt. Men först ska sittbrunnen passas in. Jag använde sittbrunnssargen för att måtta och rita lite kontrollinjer.

Sedan var det dags för ribborna. Jag började med ett antal i fullängd för att få mjuk böj längs relingen och bra övergång från fördäck till akterdäck förbi utsida sarg.

Träregeln markerar och håller emot där jag vill ha däcket helt plant precis bakom sittbrunnen. Plywoodbitarna jag sågade till är bra att lägga ribban i när lim ska strykas på.

Ribborna på fördäcket hyvlas lite på kanten så ribborna ligger dikt mot varann så vitlimmet biter bra. Det går åt en hel del tejp, men det funkar bra. Det blir bra tryck.

När det var några få ribbor kvar släppte däcket från två av mallarna närmast framför sittbrunnen. Det blev lite mer spänn i ribborna än vad lite spillt vitlim håller emot. Det finns ju inga klammer som håller ner ribborna mot mallarna. Jag fick ta några spännband till hjälp så blev det ordning igen. Här fattas sista ribban i däcket:

När sista ribban var limmad hade jag 38 bra ribbor kvar på hyllan. Dvs de två Paulowniaskivorna räckte gott och väl. Lite beror det på i stort sett obefintligt spill då jag byggde skrovet. Lite mer spill blev det vid däcksbygget för där behövde jag inte skarva så mycket. Två flaskor vitlim a 300 ml räckte precis till all limning.

Sedan var det slipning. Minst sagt enkelt. Nästan alla ribbor i nivå från början. Det blev slipning med bräda, först korn 40 och sedan korn 80. Därefer några varv med excenterslipen, korn 80 och korn 120. Efter några få timmars slipning var jag nöjd, det ser ganska ok ut:

Det blev inte lika vackert när epoxigrundningen kom på. Minsta sagt en orolig yta. Tur att jag redan från början bestämt mig för att täckmåla.

Glasfiber härnäst. Inget märkvärdigt, ett lager av den vanliga 163 g/m2 väven. Sedan valde jag att ta upp hålet för sittbrunnen och limma fast sargen. Jag gjorde det för att få mer som håller ihop däcket så det inte bryts av på mitten när jag vänder på det.